Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Alves van goudwaarde voor Heerenveen

Heerenveen deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Het duel tussen de nummer zes en de nummer acht van de Nederlandse Eredivisie eindigde op 4-2. Vooral Afonso Alves was enorm belangrijk voor de thuisploeg. Na zijn vier weken durende blessure zorgde hij opnieuw voor drie doelpunten en één assist.

In het Abe Lenstra Stadion kozen beide ploegen voor de aanval. Het was wel de thuisploeg die het gevaarlijkst was in de beginfase. Al na negen minuten bracht Alves zijn ploeg op voorsprong. De Braziliaan stond op de juiste plek om de 1-0 te scoren. De bezoekers lieten zich niet doen en nog voor het half uur stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Salmon bracht zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd 1-1. Heerenveen reageerde meteen. Het was opnieuw Alves die de verdediging van NAC achter zich liet en uit een corner de 2-1 binnenkopte. Dat was meteen ook de ruststand in een aangename eerste helft.

De bezoekers kwamen het beste uit de kleedkamer en Edwin de Graaf had de 2-2 aan de voet, maar hij liet de grote kans onbenut. Aan de overkant schoot Nilsson, op aangeven van Alves, wel raak en zo leek NAC uitgeteld. Heerenveen ging nu door en de 4-1 stond al snel op het bord. Het doelpunt kwam opnieuw op de naam van Alves. In de slotfase scoorde Salmon zijn tweede van de avond, maar verder dan 4-2 kwamen de bezoekers niet meer.

Dankzij de drie treffers van vanavond komt Alves op vijfentwintig doelpunten. Dat zijn er op het moment zes meer dan 'concurrenten' Danny Koevermans (AZ) en Blaise N'Kufo (FC Twente).