Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Oosterpark Stadion
Zwaarbevochten punt voor Groningen
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg een zwaarbevochten punt behaald tegen het nummer vier, FC Twente. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

De eerste helft werd gedomineerd door de ploeg uit Enschede. De creatieve Tukkers creĆ«erden een hanvol kansen alvorens Touma op het halfuur Bas Roorda wist te passeren. De doelman verving de ongelukkige Brian van Loo die in zijn vierde eredivisieduel al na een kwartier geblesseerd naar de kant moest. Twente bleef domineren, maar verzuimde om de score verder uit te diepen.

Na de koffie  kwam de thuisploeg dan toch opzetten. Met de nodige dosis inzet, knokten de Groningers zich terug in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd leverde dit werkvoetbal eindelijk resultaat op nadat Suarez een foutje van Boschker kon afstraffen. Verder dan de verdiende gelijkmaker kwam Groningen niet, waardoor de ploeg terugzakt naar een tiende plaats.