Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV gaat af tegen sterk Ajax
Dirk Pieters

Ajax kende zondagmiddag een schitterende verjaardag. Op het veld van PSV vierde het zijn 107de verjaardag met een 1-5 overwinning. Huntelaar 2x , Sneijder, Gabri en Perez zorgden voor de bezoekende doelpunten. Voor PSV kon enkel de ingevallen Kluivert zijn doelpuntje meepikken.

De eerste grote kans was voor Ajax, maar het schot van Ryan Babel zoefde over het doel van doelman Gomes. Nadien werd het een wedstrijd met veel oorlog. Maar liefst drie gele kaarten in de eerste tien minuten. Op het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was Klaas-Jan Huntelaar die een hoekschop van Sneijder in doel verlengde; 0-1. De eerste kans voor PSV kwam er pas na 31 minuten. Mendez schoot van dichtbij op doelman Stekelenburg. Meer en meer begon PSV het evenwicht te herstellen, maar de Ajax-doelman stond goed te keepen. Vlak voor rust knalde Davids nog op de kruising, maar in de 45ste minuut bracht Sneijder zijn ploeg wel 0-2 voor. Dat was meteen ook de ruststand.

Ook na de rust bleef Ajax de betere ploeg en moest Gomes ingrijpen op een poging van Sneijder. Toch kwam PSV opnieuw in de wedstrijd toen de ingevallen Kluivert met links de 1-2 op het bord schoot. Lang duurde de vreugde niet want amper vijf minuten later stond de stand al 1-4. Zowel Huntelaar en Gabri scoorden binnen de twee minuten. In de slotfase maakte Kenneth Perez de afgang compleet. Hij zorgde met zijn doelpuntje voor de 1-5 afstraffing.

In de stand komt Ajax tot op vijf punten van leider PSV. De kampioen kwam er nooit aan te pas. Het was al sinds 23 oktober 1994 geleden dat Ajax nog eens kon winnen op het veld van PSV.