Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Benadeeld Roda krijgt niet wat het verdient
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft bij Roda JC drie heel belangrijke punten gepakt met het oog op een ticket voor de play-offs voor een plekje in het Uefa Cup toernooi. De Noorderlingen wonnen met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van ex- Anderlechtenaar Goran Lovre.

Roda JC bekloeg zich na afloop over scheidsrechter Wiedemeijer. Bij een 0-0 stand in de eerste periode kende hij een geldig doelpunt van Davy de Fauw niet toe. De Belg had het leer duidelijk over de lijn gewerkt, maar de grensrechter gaf geen krimp.

Toch was Groningen in die eerste periode duidelijk baas. Zo kopte Lovre vlak voor het "doelpunt" van de Fauw nog op de lat en kwam het meeste gevaar van de bezoekers. Tien minuten voor rust kende Lovre meer geluk nadat hij een kwakkelende Kujuvic na een hoekschop van dichtbij te grazen nam.

Tijdens de pauze kwam Roda terug tot rust. De ploeg kwam terug tot combineren, maar slaagde er niet in om een gaatje in de ijzersterke Groningse organisatie te vinden. Dichter dan een schot op de paal van Marcel de Jong en een kopballetje van Meeuwis geraakten de Limburgers niet. In het slotkwartier herviel de thuisploeg in inspiratieloos vechtvoetbal, maar dat bracht al helemaal geen soelaas.