Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax is terug in de titelstijd
Jimmy Wouters

Ajax doet terug volop mee in de strijd om de landstitel. Nadat leider PSV zaterdag punten liet liggen bij NAC Breda, wonnen de Amsterdammers zondagmiddag met duidelijke 3-0 cijfers van Heracles Almelo. Op die manier nadert Ajax tot drie luttele punten van de Eindhovenaren.

Ajax kende niet veel moeilijkheden met Heracles. Al vrij vlug in de wedstrijd brak Wesley Sneijder met een prachtige vrije trap de ban. Ajax creëerde vervolgens een reeks kansen, maar onzorgvuldigheid in de afwerking zorgde ervoor dat de bezoekers uit Almelo in de wedstrijd bleven.

In de tweede helft stelde Ajax dan wel orde op zaken. In nauwelijks drie minuten maakte Klaas-Jan Huntelaar er met twee treffers 3-0 van. Dit was meteen de einduitslag omdat zowel Pieckenhagen als Stekelenburg hun klasse etaleerden. [AN]