Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kasteel
Vandenbussche verspeelt dure punten
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft op Het Kasteel twee dure punten verspeeld met het oog op de play-offs. De Friezen verspeelden tegen Sparta een 2-0 voorsprong waardoor Sparta stadsgenoot Feyenoord een dienst bewees.

Desondanks kon de wedstrijd niet beter beginnen voor Heerenveen. Sparta was het best aan de wedstrijd begonnen, maar het was Petter Hansson die na 11 minuten de score wist te openen. Niet veel later verdubbelde Gonzalo Garcia-Garcia de score.

De wedstrijd leek beslist, maar na de pauze kwam Sparta fel opzitten. Darryl Roberts zorgde meteen na de herneming voor de aansluitingstreffer waardoor er terug hoop in de Rotterdamse gelederen kroop. Sparta duwde gedurende de tweede helft door en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken.

Sjaak Polak verzilverde een licht toegekende strafschop na een handsbal van Jong-a-Ping

Op die manier verliest Heerenveen dus twee kostbare punten in de strijd om de vijfde plaats, die recht geeft op de eindstrijd voor het tweede Champions League ticket.