Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen maakt het zichzelf moeilijk
Jimmy Wouters

In de strijd om een plekje in de Champions League-playoffs op het einde van het seizoen heeft SC Heerenveen het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Tegen rode lantaarn ADO Den Haag speelden de Friezen 1-1 gelijk.

Heerenveen was in de eerste periode duidelijk de betere ploeg. In de 24e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong na het 26e doelpunt van Afonso Alves. De Braziliaan kreeg nog een uitgelezen kans op de dubbele voorsprong, maar zijn kopbal stierf op de paal. Vlak voor rust kwam ADO nog langszij dankzij een doelpunt van Kolk.

De tweede helft was nauwelijks om aan te zien. De beste kans was nog voor Delorge. Vlak voor affluiten mocht hij alleen op Vandenbussche afgaan, maar doelman was de meerdere in dit Belgische duel. [AN]