Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Arke Stadion
Twente blijft steken tegen Heracles
Jimmy Wouters

FC Twente is er niet in geslaagd de Twentense derby te winnen. In het eigen Arke Stadion bleef de ploeg zondagmiddag steken op een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

De ploeg uit Enschede kon op die manier geen revanche nemen voor de met 3-0 verloren heenwedstrijd. Net als in de eerste helft van het seizoen beet Heracles goed van zich af. Zo kwam de ploeg al na amper acht minuten op voorsprong. Igor Gluscevic verschalkte met een lobje doelman Boschker, die te ver voor zijn doel gepositioneerd stond.

De wedstrijd bleef aardig op en neer gaan en een kwartier later kwam FC Twente dan ook verdiend langszij dankzij een doelpunt van El Ahmani

In de tweede periode kwam de thuisploeg feller opzitten. De Tukkers gingen nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer, maar kwamen creativiteit te kort om de stugge Heracles-defensie te verschalken. [AN]