Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Mandemakers Stadion
Vertonghen kost Ajax dure punten
Jimmy Wouters

Ajax is er niet in geslaagd optimaal te profiteren van de nederlaag van PSV zaterdagavond in NEC. De Amsterdammers bleven zondag steken op een 2-2 gelijkspel op het veld van nummer 17 RKC Waalwijk.

Toch kende Ajax een voortvarende start. Na nauwelijks negen minuten voetbal stonden de bezoekers al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Gabri. Lang konden de Amsterdammers niet genieten van de voorsprong, want amper een minuut later bracht Ajax- huurling Vertonghen RKC terug op gelijke hoogte.

Ajax kwam na twintig minuten op gelukkige wijze terug op voorsprong. Een kapitale fout van Erwin Lemmens lag aan de basis van het doelpunt van Sneijder.

Na dit cadeau speelde Ajax steeds slordiger. De ploeg leunde achterover, maar RKC was lange tijd niet bij machte om de Amsterdammers in verlegenheid te brengen. Toch verscheen in de 71e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Het was Berger die de verdiende 2-2 voorbij Stekelenburg schoot.