Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Het Kuipje
Scheids schenkt Charleroi zege
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft de drie punten meegenomen uit het Kuipje. De Karolo's mogen daarvoor vooral de scheidsrechter bedanken, want die keurde een geldig doelpunt van Westerlo in de laatste minuten af.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Charleroi. Al na tien minuten kwam de ploeg van Jacky Mathijssen op voorsprong. Akgül kreeg wel heel veel ruimte en tikte de 0-1 binnen. In de daaropvolgende 35 minuten wist Charleroi die voorsprong te rechtvaardigen. De Karolo's hadden het betere van het spel en kregen ook kansen op de 0-2, maar Perbet miste twee goede kansen. Aan de andere kant kwam Westerlo nog dichter bij een doelpunt, Dekelver zag zijn schot op de paal belanden.

De tweede (flauwe) helft was veel evenwichtiger. Westerlo ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het vizier van topschutter Patrick Ogunsoto stond niet scherp genoeg. Vijf minuten voor het einde kwam die gelijkmaker er dan toch: Dekelver schoot de bal voorbij de uitkomende Luzi, het Kuipje plots in feeststemming. Maar dat was buiten de scheidsrechter gerekend. Die vond dat Dekelver te wild inging op Luzi en keurde het doelpunt af. Op zijn zachtst gezegd een vreemde beslissing, want Dekelver raakte Luzi niet eens en bovendien was de aanvaller duidelijk eerst op de bal.

Charleroi nam zo op een diefje de drie punten mee uit het Kuipje, tot grote tevredenheid van coach Jacky Mathijssen. Die wou trouwens na de wedstrijd niet toegeven dat het doelpunt van Dekelver onterecht afgekeurd werd, iets wat zijn spelers wel deden.