Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Lorzestadion
Dessel wint van Hamme
Bart Hermans

Dessel heeft zaterdagavond gewonnen met 3-0 van Hamme. De doelpunten waren van Persa,Camara en Grozdanic.

Dessel kwam al vrij vroeg op voorsprong via een licht toegekende vrije schop van Persa, ondertussen zijn achttiende van het seizoen. Aan de overkant kon Butera doorgaan in de zestien en ging daar vrij gemakkelijk neer. Scheidrechter Virant gaf een penalty. Versyp trapte deze maar thuisdoelman Rob Van Hoof kon de bal pakken. Dessel bleeft gevaarlijk maar Grozdanic kon niet scoren. Op het kwartier verdubbelde de thuisploeg dan toch de score toen Camara met een prachtige vluchtshot de bezoekende keeper Baert kon verslaan. Hamme leek aangeslagen en Dessel bleef komen. Doelman Baert had een schitterende redding in petto op een kopbal van Vanbriel. Iets voor het halfuur kon Alafu doorgaan op rechts maar Baert kon in de voeten van de spits duiken en de bal in corner zetten. De Hamse doelman blesseerde zich wel in deze fase en werd vervangen door David Meul. Hamme moest het spel ondergaan en kon voor rust nog maar een keer gevaarlijk zijn. Kestens schoot vanop twintig meter maar dit schot werd door Van Hoof mooi uit doel gerammeld. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-2 stand.

De Hamse bezoekers leken met verse moed uit de kleedkamers gekomen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. In het eerste kwartier van die tweede helft proberen Deridder en de ingevallen Traore de Desselse keeper te verschalken maar die hield zijn netten schoon. Halverwege de tweede helft kreeg De Ridder de kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen maar zijn lobbal werd wederom schitterend vanonder de lat gehaald door doelman Van Hoof. Aan de overkant prikte Dessel tegen en door een blunder van doelman Meul kon Grodanic makkelijk de 3-0 scoren.

Het bleef dan ook 3-0 in de stille kempen en Dessel doet zo een heel goede zaak voor het behoud. Ze komen nu op gelijke hoogte van Hamme en hebben vijf punten voorsprong op KVSK United dat op zondag nog wel op bezoek moet bij Tienen. Hamme ziet Waasland dat won van Deinze weer haasje over springen. Het beloven voor beide ploegen nog spannende weken te worden in de strijd voor het behoud. De twee laatste plaatsen lijken naar Ronse en Waregem te gaan. Maar voor de derdelaatste plaats die deelname betekent in de eindronde van de derdeklassers zijn er nog diverse kandidaten.