Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV herpakt zich tegen Twente
Jimmy Wouters

Na vier duels zonder zege heeft PSV eindelijk nog eens de drie punten behouden. In het eigen Philipsstadion versloegen de Eindhovenaren FC Twente met 2-0 en lijken klaar te zijn voor de eindfase van het kampioenschap.

PSV bouwde meer zekerheid in zijn spel en liet Twente aanvankelijk het spel maken. Na 19 minuten spelen ontbond Jefferson Farfán zijn duivels. In twee minuten spelen scoorde de Peruaan twee keer, en telde Twente op die manier volledig uit.

Na die 2-0 kon PSV een stuk vrijer spelen. Twente speelde behoorlijk, maar geraakte amper voorbij de solide verdediging van de thuisploeg. De betere kansen waren voor PSV, dat desondanks toch wat onnauwkeuriger speelde dan de Tukkers.

PSV kreeg nog een reeks kansen via onder meer Simons, Cocu, Kromkamp en Arouna Koné, maar allen lieten de mogelijkheden om de score verder de hoogte in te jagen onbenut. [AN]