Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Allianz Arena
Nederlanders helpen Bayern winnen
Philippe Crols

Bayern München heeft zondag de aansluiting met de top behouden. Het won in eigen huis met 2-1 van Leverkusen dankzij doelpunten van de Nederlanders Makaay en Van Bommel.

Na tien minuten was Bayern via Podolski dicht bij de 1-0, maar de spits trof de dwarsligger. Op het halfuur was het wel prijs. Mark Van Bommel kreeg de bal over Adler in doel, 1-0. Net daarna ging en volley van Barbarez net naast. Bayern was de betere ploeg en kreeg vijf minuten voor rust via Van Buyten nog een goede mogelijkheid, maar onze landgenoot kopte vrijstaand over. 1-0 was de ruststand.

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen of het stond al 2-0. Salihamidzic bediende Makaay en die scoorde. Even later moest Adler ingrijpen op een schot van Salihamidzic. Op het uur kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Voronin schoot de bal onder de lat binnen, 2-1. Een minuut later was Van Bommel dicht bij zijn tweede, maar de dwarsligger stond opnieuw in de weg. Nadien zette Leverkusen druk. Barnetta was onder meer dicht bij de 2-2. De druk in de slotfase leverde echter geen goal meer op. Het bleef 2-1.