Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen op weg naar Europees voetbal
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft in de strijd om een plekje in de play-offs voor UEFA-bekervoetbal een belangrijke 4-1 overwinning geboekt tegen rechtstreekse concurrent NEC.

NEC begon goed aan de wedstrijd. De Nijmegenaren hadden veldoverwicht en de betere kansen. Halverwege de eerste periode werd dit overwicht beloond. Brett Holman kon geheel vrij een voorzet van Beerens in doel werken.

Voor eigen publiek knokte Groningen zich snel terug in de wedstrijd. De bepalende man was Luis Suàrez. De Uruguyaan was bij de eerste twee doelpunten direct betrokken en zorgde zelf voor het derde doelpunt. Tien minuten na de Nijmeegse treffer versierde Suarez een penalty die feilloos door Levchenko werd omgezet. Nog voor rust kwam Groningen op voorsprong dankzij een doelpunt van Svejdik.

In de tweede periode nam Groningen dan verder afstand van NEC. De sterk spelende Suarez besliste op het uur dan de wedstrijd door op aangeven van Lovre de stand op 3-1 te brengen. De bezoekers waren nu volledig uitgeteld en in de slotfase zorgde Levchenko nog voor de 4-1 eindstand.