Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Willem II Stadion
Heerenveen droomt van Champions League
Jimmy Wouters

Heerenveen is de winnaar van het weekend. De Friezen versloegen zelf Willem II met 1-3 en zagen Feyenoord verliezen tegen Heracles. Op die manier neemt Heerenveen de vijfde plaats over van de Rotterdammers. Die plek geeft recht op een plekje in de play-offs met als doel een ticket voor de Champions League.

Alves bewees wederom zijn waarde voor de Friezen. Nu hij terug in de ploeg staat, kan Heerenveen plots weer winnen. De Braziliaan zorgde meteen voor alle drie de doelpunten.

Toch was de eerste helft van een werkelijk dramatisch niveau. Willem II was aanvankelijk de betere ploeg, maar al snel zakte het spelbeeld weg.

Zo slecht als de eerste periode, zo spetterend begon de tweede helft. Na amper vier minuten spelen opende Alves de score door een voorzet van Pranjic met het hoofd in doel te werken. Willem II reageerde bliksemsnel, want na amper twee minuten bracht Cristiano beide ploegen terug op gelijke hoogte. Lang stond die tussenstand niet op het bord want in diezelfde minuut nog bracht niemand ander dan Alves Heerenveen weer op voorsprong.

Heerenveen behield vervolgens de controle over het spel en twintig minuten voor tijd besliste Alves dan de wedstrijd door er 1-3 van te maken.