Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Standard doet een uitstekende zaak
Dirk Pieters

Standard deed dinsdagavond een uitstekende zaak door met 0-1 te gaan winnen op het veld van Anderlecht. De Rouches hebben zo een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Beker van België. Jovanovic scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

De eerste helft begon heel spectaculair. Al na vijf minuten kreeg de thuisploeg een eerste kans, maar Frutos kopte een voorzet van Deschacht net over het bezoekende doel. Aan de overkant reageerde Conceiçao meteen, maar Zitka kende weinig problemen met het schot van de Portugees. Na elf minuten spelen kwam Standard goed weg. Legear werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Vervecken wou van geen strafschop weten. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en Witsel kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar hij kopte een voorzet van Jovanovic naast het doel van Zitka. Nog voor de rust kregen beide ploegen nog één kans. Eerst schoot Wasilewski hard op doelman Renard en meteen daarna haalde Conceiçao zwaar uit, maar ook Zitka stond op de goede plaats en zo bleef het 0-0.

Beide ploegen begonnen met dezelfde elf aan de tweede helft en opnieuw vielen er al snel enkele kansen te noteren. De doelman van Standard moest een schot lossen, maar Frutos kon net niet profiteren van de misser. Op het uur trof Pareja de dwarsligger. De verdediger kopte een mooie pass van Hassan tegen het hout. Aan de overkant was het vijf minuten later wel raak. Jovanovic kreeg een zee van ruimte op het middenveld en mocht alleen op Zitka afgaan en simpel scoren; 0-1. Na de openingstreffer bracht Vercauteren een nieuwe aanvaller in het veld. Tchité kwam de moegestreden Legear vervangen. Veel veranderde er niet na het doelpunt. Anderlecht begon slordiger te spelen en kreeg nog weinig kansen. Standard kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden, maar Jovanovic trof vijf minuten voor tijd nog de paal. In de allerlaatste minuut opnieuw een heet standje in de zestien, maar scheidsrechter Vervecken floot een fout tegen Anderlecht en zo hield Standard zijn voorsprong vast. [TH]