Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Balaban houdt Europese hoop gaaf
Thomas Dubois

Club Brugge zal in de terugwedstrijd van de halve finales van de Beker van België nog serieus uit z’n pijp moeten komen wil het zich kwalificeren voor de finale. Het verloor vanavond met 3-1 van AA Gent. Club Brugge was de eerste twintig minuten baas in het Ottenstadion, maar toen pakte Gent uit met een uitstekend halfuur waarin het drie keer scoorde. Club leek uitgeteld, maar Balaban deed wat hij al zoveel deed: een belangrijk doelpunt scoren waardoor het moeilijk maar zeker niet onmogelijk wordt.

Bij Gent moest Pavlovic geschorst toekijken van op de tribune, Olufade was twijfelachtig vooraf maar haalde het toch. Vermeulen kreeg voor het eerst een basisplaats op de plaats van de geblesseerde Priske. Englebert maakte z’n rentree in het elftal, Vermant moest het nog stellen met een plaats op de bank. Bosko Balaban en Yulu-Matondo moesten het doen in de spits. Het was Club Brugge dat in het begin het initiatief nam, en dat vertaalde zich ook in enkele kansjes. Het begon bij een vrije trap van Balaban die nog gepakt werd door Herpoel. Een daaropvolgend schot in de rebound van Vermeulen na een listig balletje van Van Heerden belandde centimeters naast. Club en meerbepaald Klukowski gingen door op het elan, de linksachter dribbelde en kon tot schieten komen: Herpoel redde opnieuw.

Pas na 25 minuten kon AA Gent een eerste keer echt dreigen, een trap van Grégoire na een hoekschop werd weggewerkt door Stijnen. Ook Stoica kon schieten. Ook Leko kon aan de overkant nog eens proberen, opnieuw pakte Herpoel. In de slotfase was het vooral Gent dat kwam opzetten. Foley miste eerst nog onbegrijpelijk aan de tweede paal, maar even later zat de bal toch. Olufade zette voor en Valgaeren werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Gent 1-0 voor aan de rust, lichtjes tegen de gang van het spel in, want Club Brugge deed goed mee.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. De bal kwam aan de zestien vrij voor de Ier en die schoot makkelijk binnen, 2-0. En tien minuten later was het opnieuw prijs. Stoica kreeg de bal voor z’n voeten in de zestien en die twijfelde niet. Hij schoot en deed de netten trillen, 3-0, pijnlijke cijfers voor Club Brugge. Een Club Brugge dat niks meer kon brengen in het begin van die tweede helft, gekraakt door de drie doelpunten van AA Gent. Het was Gent dat de wet dicteerde en onder andere nog kon dreigen via Stoica. Plots was Club daar toch nog eens en dat leverde een doelpunt op. Elrio Van Heerden schudde een fraaie voorzet uit z’n voeten en vond Balaban die Herpoel met een uitstekende kopbal versloeg, opnieuw hoop voor Club Brugge. Club probeerde nog, maar slaagde er niet in nog eens te scoren en moet zo nog ferm aan de bak in de terugwedstrijd. Gent speelde de bezoekers in een uitstekende tweede helft een halfuur lang zoek en is favoriet voor een plaats in de finale.