Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax komt mee aan kop
Jimmy Wouters

Ajax is dankzij een 5-2 overwinning tegen Sparta Rotterdam mee op kop gekomen aan de rangschikking van de Nederlandse eredivisie. Toch moeten de Amsterdammers toezien hoe AZ een stuk beter doelsaldo heeft.

Aan dat doelsaldo dacht Ajax zondagmiddag te kunnen werken tegen een zwak Sparta. De ploeg leek aanvankelijk aardig op weg om in dit opzet te slagen. Na twintig minuten spelen stond Ajax dan ook op een comfortabele 3-0 voorsprong. Wesley Sneijder opende na 9 minuten de score en zes minuten later verdubbelde diezelfde Sneijder de tussenstand. Niet veel later mocht ook Huntelaar zijn doelpuntje meepikken.

Ajax ging nu nadrukkelijk op zoek naar een grotere voorsprong waardoor er achterin meer ruimte werd weggegeven. Vlak voor rust wist Rachid Bouaouzan hiervan gebruik te maken door de aansluitingstreffer tegen de touwen te prikken.
Direct na rust kwam Sparta dan wonderbaarlijk terug in de wedstrijd na een blunder van Ajax. Na een mislukte vrije trap van Gabri kon Krohn-Dehli alleen oprukken. De Ajax-huurling bediende Iderlindo Mereno Freire die de 3-2 niet liet liggen.

Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen, maar het was Ajax dat via Perez en Mitea verder uitliep.