Stadion: Woudestein
AZ gooit titel weg
Jimmy Wouters

In Alkmaar en omstreken zullen ze zondag 29 april 2007 nooit meer vergeten. Sinds vorige week was die dag bestemd om voor een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis te zorgen, maar het draaide anders uit.
Mits een overwinning tegen het nietige Excelsior had AZ de landstitel op zak, maar uiteindelijk droop de ploeg met een 3-2 nederlaag af.

AZ begon furieus aan de wedstrijd en kreeg via Arveladze een uitstekende kans. De Georgiër kopte echter naast. Even later zag diezelfde Arveladze zijn inzet gestopt worden en besloot Cziommer de rebound over.

Die gemiste kansen brak hen zuur op, want na twintig minuten haalde doelman Waterman de doorgebroken Slory neer. De keeper kreeg rood en Luigi Bruins schoot Excelsior tegen de verwachtingen in op voorsprong. AZ kwam die opdoffer al na vijf minuten te boven nadat Cziommer zijn vrije trap tegen de netten zag verdwijnen.

Toch slaagden de Alkmaarders er voor rust niet meer in de wedstrijd in handen te nemen. AZ had geen grip op de partij, terwijl Excelsior gevaarlijk counterde.

Op het uur kwamen de Rotterdammers weer op voorsprong na een doelpunt van Henrico Drost. Dat doelpunt zorgde voor een mentale klap en AZ geraakte nog meer uit evenwicht. Toch slaagde Koevermans er nog in om de gelijkmaker te noteren.

AZ zocht uiteindelijk nog wel naar het bevrijdende doelpunt, maar het was Voskamp die Excelsior in de toegevoegde tijd de zege schonk.