Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Feyenoord krijgt slaag van Heerenveen
Dirk Pieters

Heerenveen deed zondagmiddag een uitstekende zaak. Het won met zware 5-1 cijfers van Feyenoord en plaatst zich zo voor de play offs voor deelname aan de Champions League. De grote held van de avond was opnieuw Afonso Alves. De aanvaller scoorde maar liefst vier doelpunten.

De wedstrijd tussen beide ploegen ging in het begin gelijk op. Zowel Heerenveen als Feyenoord probeerden een opening te vinden, maar dat lukte nog niet. Toch kwam de thuisploeg op het half uur op voorsprong na een treffer van Alves. Feyenoord probeerde na de openingstreffer iets terug te doen, maar kreeg in de eerste helft de bal niet tegen de netten. De Rotterdammers speelden goed mee, maar moesten met een 1-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft kwam Feyenoord dan toch op gelijke hoogte. Danny Buijs zorgde iets over het uur voor de gelijkmaker. Ook na het doelpunt kreeg Feyenoord voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar afwerken lukte niet voor de Rotterdammers. Dat lukte voor Alves blindelings want in de 73ste en 75ste minuut schoot hij Feyenoord uit de wedstrijd: 3-1. Nadien was het kalf verdronken voor Feyenoord en maakte Alves zijn vierde en zette Nilsson de 5-1 eindstand op het bord.