Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV kroont zich alsnog tot kampioen
Jimmy Wouters

PSV Eindhoven is de lachende derde geworden in de strijd om de landstitel. De hele week stormde het in Eindhoven want de titel leek verder weg dan ooit, maar de nederlaag van AZ en een beter doelsaldo (+50 tegenover +49 voor Ajax) deed de rest.

Voor aanvang van het duel met Vitesse gaf niemand nog een cent voor de kansen van PSV. De ploeg moest al hopen op een uitschuiver van AZ en moest dan nog twee doelpunten meer scoren dan Ajax.

PSV begon dan ook furieus en kreeg al vrij snel enkele uitstekende kansen. Na amper acht minuten spelen opende Alex de score. Twee minuten later was het opnieuw raak dankzij een treffer van Farfan

Een flater van Gomes die een vrije trap van Janssen liet passeren zorgde vervolgens voor paniek in de Eindhovense gelederen. De ploeg twijfelde plots aan de mogelijkheid van een stunt en modderde vervolgens wat aan.

Pas na de rust ging de ploeg voluit in haar kansen geloven. Nadat  Ibrahim Afellay er op het uur 3-1 van had gemaakt, had de ploeg nog maar één ding voor ogen, namelijk de titel. PSV verhoogde het tempo en kwam via Farfan en Cocu op 5-1. De dertien minuten die volgden waren vooral nagelbijtend afwachten op de tussenstanden uit Tilburg en Rotterdam.