Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Jan Breydel
Sterk Club Brugge heeft finale beet
Dirk Pieters

Club Brugge is er dan toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Beker van België. De ploeg van Cedomir Janevski won met 2-0 van AA Gent. In een leuke wedstrijd was blauw-zwart duidelijk de betere van Gent. De thuisploeg speelde fris en aanvallend voetbal en de ploeg van Georges Leekens had nooit een antwoord klaar. Leko en Balaban namen de doelpunten voor hun rekening.

Club Brugge domineerde van in het begin de partij. Al na drie minuten kreeg Leko de eerste kans, maar Herpoel stond op de juiste plaats. Amper drie minuten later was de thuisploeg er opnieuw, maar dit keer besloot Balaban te zwak. Na negen minuten kwamen de bezoekers goed weg. Smoje kreeg de bal tegen de arm in de zestien, maar scheidsrechter Wouters gaf geen krimp. Ook na het handspel van Smoje bleef Club Brugge druk zetten en kansen creëren. Ishiaku scoorde na dertien minuten het eerste doelpunt, maar de grensrechter stak terecht de vlag in de lucht. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en iets over het half uur kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende: een doelpunt. Ishiaku legde de bal mooi tot bij Leko, die hard uithaalde en Herpoel kansloos liet. Ook na het doelpunt bleef blauw-zwart drukken. Herpoel had een mirakelsave nodig om het schot van Blondel en daarna de rebound van Leko te stoppen en zo bleef het 1-0 in een helft die Club Brugge volledige domineerde.

AA Gent moest het na de pauze stellen zonder de geblesseerde Olufade. Ook in de tweede helft gingen de spelers van Janevski furieus van start. Al na vier minuten stond de 2-0 op het bord. Dit keer was het Balaban die Herpoel op het verkeerde been zette en de bal tegen de netten schoo:; 2-0. Gent moest nu komen, wou het zich nog plaatsen. Onder impuls van een jagende Stoica kwam Gent wat beter in de wedstrijd, maar verder dan een schot van Gillet kwam het niet. Het zag tot overmaat van ramp ook nog Smoje geblesseerd uitvallen. Tien minuten voor tijd mocht Azofeifa nog uithalen, maar ook zijn poging ging niet tussen de palen. In de slotfase speelde Club Brugge de wedstrijd mooi uit en zo plaatste het zich na een knappe partij voor de bekerfinale. Jan Breydel leeft dan toch nog. [AN]