Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Geen dubbel voor Anderlecht
Thomas Dubois

Ook dit jaar geen dubbel voor Anderlecht. Anderlecht verloor met 2-1 van Standard en is zo uitgeschakeld in de Beker van België. Anderlecht speelde ondermaats en stuitte op een efficiënt Standard dat daarenboven nog eens geholpen werd door Zitka. Standard mag zich opmaken voor de bekerfinale.

Anderlecht begon aan de wedstrijd met een 0-1 achterstand. Om die achterstand om te buigen hoopte Vercauteren vooral op Mbokani die voor het eerst dit seizoen mocht starten na z’n goede prestaties in de vorige twee wedstrijden. Hassan begon bij de landskampioen op de bank, Frutos zat niet eens in de selectie. Geen De Camargo bij Standard, Witsel en Lukunku begonnen in de spits. Geraerts begon opnieuw op de bank. Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Jovanovic kon zo enkele keren gevaarlijk zijn. Op het kwartier herstelde Anderlecht het evenwicht, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na 25 minuten kon Biglia schieten, maar zijn schot strandde op de benen van Renard. Veel kansen vielen er verder niet te noteren in de eerste helft die vooral getypeerd werd door vele slordigheden.

In de tweede helft moesten de toeschouwers niet lang wachten totdat er enige emotie kwam. Witsel kon aanleggen van even buiten de zestien en zag z’n bal mooi in de hoek belanden, 1-0 voor Standard. Anderlecht moest nu komen en probeerde dat ook maar verder dan een schotje van Boussoufa komt het niet. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker dan toch. Man in vorm Mbokani kreeg de bal in schietpositie en twijfelde niet, 1-1. Anderlecht verhoogde de druk nog wat met onder meer de inbreng van Ahmed Hassan. Lang duurde de druk van Anderlecht niet, Zitka miste de controle van een terugspeelbal en beging uiteindelijk een strafschopfout op Sa Pinto. Jovanovic zette de penalty perfect om. Met nog een kwartier te spelen kon Anderlecht weinig doen. Het was vandaag en drie weken geleden te onmachtig tegen een Standard dat smacht naar een prijs. Een prijs die er mogelijk op 26 mei kan komen in de bekerfinale tegen Club Brugge.