Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Heen)
Stadion: Oosterpark Stadion
Weer een nederlaag voor Feyenoord
Jimmy Wouters

Feyenoord is de play-offs om een Uefa Cup ticket slecht begonnen. De Rotterdammers verloren met 2-1 bij Groningen, maar mogen desondanks nog hopen op de volgende ronde.

Groningen begon het beste aan de partij, maar zag Feyenoord toch al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Romeo Castelen was op aangeven van Huysegems de afwerker van dienst.

Feyenoord maakte het zichzelf vervolgens moeilijk. Jonathan De Guzman beging na 20 minuten een onnodige overtreding op Van der Linden en mocht met rood gaan doushen. Groningen stapelde vervolgens de kansen op, maar telkens lag Timmer in de weg. Vlak voor rust lukte het de thuisploeg alsnog om verdiend langszij te komen. Na een fraai hakje van Suarez maakte Nevland er 1-1 van.

Na rust was het al Groningen dat de klok sloeg. De ploeg creëerde een berg kansen, maar enkel Sankoh kon na 70 minuten met een afstandsschot scoren. Na die 2-1 bleef Groningen komen maar het leer wilde maar niet voorbij Timmer geraken, waardoor de terugwedstrijd nog altijd speelbaar blijft. [AN]