Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund keldert titelkansen Schalke
Philippe Crols

Borussia Dortmund was erop gebrand om rivaal Schalke in de Rivierderby een serieuze hak te zetten in de strijd om de titel. De wensen van Dortmund werden verhoord, want na negentig minuten voetbal stond er 2-0 op het bord. Schalke verpeelt mogelijk opnieuw de titel.

Dortmund was via Frei al meteen gevaarlijk en het toonde zo de wil om te winnen. Toch liet Schalke zich niet doen en de meegereisde supporters zagen het helemaal zitten toen bleek dat zowel Bremen als Stuttgart op achtervolgen waren aangewezen in hun wedstrijden. Schalke zou zo bij een zege kampioen zijn. Dortmund begon dan wel het best aan de partij, de bezoekers uit Gelsenkirchen namen het initiatief langzaam maar zeker over en leken de zenuwen goed onder controle te hebben. Echt in de problemen kwam Dortmund-doelman Weidenfeller echter niet tot enkele minuten voor rust. De doelman had toen een schitterende parade nodig om de inzet van Özil te keren. Een belangrijke redding zo bleek, want in de daaropvolgende counter maakte Frei er 1-0 van. Dat was ook de ruststand.

Schalke zette bij aanvang van de tweede helft de thuisploeg onder druk, maar grote kansen werden opnieuw niet bij mekaar gevoetbald. Kuranyi en Özil konden wel eens koppen, zonder gevaar. Groot alarm bij Dortmund was het wel toen Lincoln een vrijschop mocht nemen op het uur. De bal verdween echter rakelings naast. De druk van Schalke ebde langzaam weg en zo kwam Borussia er enkele malen gevaarlijk uit, maar de wedstrijd beslissen lukte vooralsnog niet. Onder meer Kringe had nochtans de wedstrijd een paar keer in een beslissende plooi kunnen leggen, maar faalde dus. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing dan toch. Smolarek bezegelde het lot van de rivaal. Schalke moet volgende week dus al zeker winnen van Bielefeld en hopen op een uitschuiver van Stuttgart tegen Cottbus.