Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: Amsterdam ArenA
Geen CL-voetbal voor Vandenbussche
Jimmy Wouters

De droom van Heerenveen om aan te treden op het kampioenenbal is aan diggelen. In Amsterdam maakte een sterk Ajax op overtuigende wijze de 1-0 uit de heenwedstrijd goed, eindstand 4-0.

Heerenveen was eigenlijk een maatje te klein. Enkel in de eerste twintig minuten konden de Friezen aardig weerstand bieden. In die openingsfase ging de wedstrijd aardig op een neer met wat kansen voor beide ploegen. Maar in een tijdspanne van nauwelijks twee minuten stond het plots 2-0. Huntelaar maakte er uit de rebound na een schot van Sneijder 1-0 van en even later verdubbelde Babel de score.

Nog voor rust bleef Ajax de best voetballende ploeg en hing de 3-0 nadrukkelijk in de lucht. Toch waren zowel Sneijder, Babel als Huntelaar niet in staat om de kwalificatie voor de finale nog voor de rust veilig te stellen.

Ook na de rust was het al Ajax dat de klok sloeg. Toch kwam de thuisploeg pas vanop de stip op 3-0. Vandenbussche moest aan de noodrem trekken bij de doorgebroken Sneijder. De Belgische doelman moest met rood het veld verlaten en Huntelaar zette vervolgens de penalty feilloos om. In de slotfase maakte invaller Perez er dan nog 4-0 van. [AN]