Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: DSB Stadion
AZ heeft nog kans op Champions League
Jimmy Wouters

AZ behoudt nog altijd uitzicht op een ticketje voor de Champions League. De Alkmaarders versloegen in het eigen DSB stadion FC Twente en mogen zich nu opmaken voor het treffen met Ajax.
Dat AZ nog altijd in de running is om dat felbegeerde ticketje, heeft de club vooral te danken aan Twente in het algemeen en N'Kufo in het bijzonder. De bezoekers waren duidelijk de betere vandaag. In het eerste half uur van de wedstrijd waren beide ploegen nog aan mekaar gewaagd en waren de kansen aan beide zijden te noteren.

Gaandeweg namen de Tukkers het initiatief over. De ploeg kreeg de beste kansen, maar zowel N'Kufo als Bakkal als Engelaar misten enkele reuzekansen.

AZ mocht zeker niet klagen dat het bij rust nog altijd 0-0 stond, maar ook in de tweede helft kwam de ploeg er aanvankelijk niet aan te pas. Twente bleef de gevaarlijkste ploeg, en het duurde dan ook een tijdje alvorens de thuisploeg wat beter in de wedstrijd kwam.

In de 70ste minuut besliste Sander Boschker dan de wedstrijd. De doelman van Twente liet een onschuldig schot van Tim de Cler door zijn vingers glippen, waardoor AZ tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Twente was mentaal en fysiek op en bleek niet meer bij machte de situatie recht te zetten.

In de slotfase moest Twente de kelk nog tot op de bodem ledigen nadat Lens de 2-0 op het bord had gezet. [AN]