Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: De Kuip
Geen Europees voetbal voor Feyenoord
Jimmy Wouters

Leo Beenhakker is er niet in geslaagd om Feyenoord een Europees ticket te bezorgen. De Rotterdammers bleven in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor Groningen een ronde verder mag.

Toch begon de wedstrijd uitstekend voor Feyenoord. Na amper 8 minuten maakte Pierre van Hooijdonk de 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd goed. De spits toonde met een vrije trap vanop zo'n twintig meter dat hij zijn handelsmerk nog steeds niet verleerd is.

De vroege openingstreffer werkte alles behalve bevrijdend voor de thuisploeg. Groningen kwam heel fel opzitten en speelde een reeks kansen bij mekaar. Feyenoord had echter alles aan Timmer te danken dat de 1-0 bij rust nog altijd op het bord stond.

Na de herneming kwam Feyenoord dan beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk was de ploeg niet. Nadat Timmer zijn ploeg al talloze keren recht gehouden had, moest hij zich ruim een kwartier voor tijd toch gewonnen geven. Na een fout van Drenthe scoorde Lovre dan het levensbelangrijke doelpunt voor Groningen. [AN]