Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Mestalla
Valencia doet wat het moet doen
Tonnelier Caroline

Valencia heeft in de op papier lastige wedstrijd tegen Real Zaragoza geen steken laten vallen. De ploeg van Quique Florés beleefde een eerder rustige avond en haalde het op basis van een goede eerste helft met 2-0. Een teleurstellend Real Zaragoza probeerde na de rust wel iets terug te doen, maar bleek niet bij machte en vooral niet efficiënt genoeg om Valencia echt in de problemen te brengen. De ploeg uit de appelsienenstad is dankzij deze zege zo goed als zeker van de vierde plaats en kan nog altijd blijven hopen op meer.

Valencia begon goed aan de wedstrijd en maakte het Real Zaragoza meteen behoorlijk moeilijk. Vooral van op de flanken zorgde de thuisploeg via Joaquin en Silva, twee spelers in vorm, voor gevaar.  Beide buitenspelers hadden ook een voet in de openingstreffer in de 20e minuut. De afwerker van dienst was Moretti, die makkelijk zijn eerste van het seizoen tegen de netten kon prikken. Valencia ging gewoon door en Gabi Milito moest een poging van Joaquin weghalen van de lijn. Even later leek de 2-0 heel dichtbij, toen scheidsrechter Medina Cantalejo naar de stip wees na een contact tussen Zapater en Silva.  Doelman César is echter behoorlijk goed in het stoppen van penalty’s en bewees dat ook vandaag tegen David Villa. Toch mocht Valencia nog met een 2-0 voorsprong gaan rusten.  Na knap combinatievoetbal werkte Silva een typische Valencia-aanval beheerst af.
Real Zaragoza kwam een stuk agressiever uit de kleedkamers en waar ze in de eerste helft geen kans bijeenvoetbalden, regende het in de eerste minuten van de tweede plots mogelijkheden. Noch Diego Milito, noch Aimar, noch D’Alessandro slaagden er in de netten te doen trillen. De bezoekers gingen echter niet door en ook Valencia liet niet echt veel meer zien. De thuisploeg had niet echt veel moeite om zijn voorsprong te verdedigen en de 2-0 zege binnen te rijven. Valencia komt zo op vier punten van de leiders Real Madrid en Barcelona, maar loopt vooral tot zeven punten uit op de vijfde plaats van Real Zaragoza.