Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Vicenté Calderon
Top-drie laat geen steken vallen
Tonnelier Caroline

Co-leiders Real Madrid en Barcelona hebben vandaag een lastige verplaatsing succesvol afgewerkt. Real won op het veld van Recreativo dankzij een late treffer van Roberto Carlos.  Barcelona vernederde zwart beest Atlético Madrid in eigen huis. Het werd 0-6 voor de Catalanen.  Ook Sevilla pakte een zege op verplaatsing.  Het won met 1-2 op het veld van Deportivo.

Real Madrid wilde op het veld van Recreativo revanche nemen voor de zware 0-3 nederlaag uit de heenmatch en vooral zijn leidersplaats behouden.  De Koninklijke kende een goede start en kwam al na negen minuten op voorsprong via Robinho.  Recreativo kon weinig weerstand bieden, maar ook Real liet in de eerste helft niet echt veel meer zien.  Na de pauze liepen de bezoekers wel snel uit naar 0-2 dankzij een penaltydoelpunt van topschutter Van Nistelrooy.  De Madrilenen leken op weg naar een vrije envoudige zege, maar iets meer dan een kwartier voor affluiten zorgde Jesús Vázquez van op de stip voor de aansluitingstreffer.  Recreativo kwam in de slotminuten zelfs nog op gelijke hoogte via Uche en leek dus op weg naar een punt.  In blessuretijd besliste Roberto Carlos daar echter anders over. Voor de derde week op rij pakt Real dus op de valreep de zege en het behoudt zo zijn leidersplaats.

Barcelona ging op bezoek bij Atlético Madrid, al jaren het zwarte beest van de Catalanen.  Dit keer kende Barça echter een bijzonder makkelijke avond. Na een evenwichtige eerste helft liepen de bezoekers net voor de rust zeer snel en makkelijk uit tot 0-3.  Met dank aan een zwak keepende Pichu zorgden Messi, Eto’o en Zambrotta voor de doelpunten.  Na de pauze kwam Barça niet meer in de problemen en verdubbelde het de score zelfs nog.  Ronaldinho, Messi en Iniesta zorgden voor de 0-6 zege. Atlético eindigde de wedstrijd ook nog met tien na de uitsluiting van Eller in de tweede helft.  Barcelona doet dankzij deze zege ongetwijfeld het nodige vertrouwen op voor de laatste rechtlijn en heeft vooral de op papier moeilijkste opdracht succesvol afgewerkt.

Sevilla moest op bezoek bij het onvoorspelbare Deportivo.  De Galiciërs wilden revanche nemen voor de bekeruitschakeling en de zware nederlaag uit de heenwedstrijd en leken op goede weg toen Bodipo zijn ploeg diep in de tweede helft op voorsprong bracht.  Toch gingen de drie punten nog richting Sevilla. Renato zorgde immers voor een snelle gelijkmaker en Kanouté tekende voor de winnende treffer.  Sevilla houdt zo zijn titelkansen gaaf en blijft de druk op Real en Barça hoog houden.