Speeldag: Eindronde: Finale (Terug)
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen mag weer Europa in
Jimmy Wouters

FC Groningen mag net als vorig jaar aantreden in de UEFA-beker. Nadat de ploeg van Ron Jans al de heenwedstrijd bij FC Utrecht met 0-2 won, werd ook de thuiswedstrijd gewonnen, namelijk met 2-1.

FC Utrecht kon zijn Europese dromen eigenlijk al na vier minuten inpakken. Nadat Suarez in de heenwedstrijd al voor beide doelpunten zorgde, opende de Uruguayaan al na luttele minuten de score.

De spits van FC Groningen bleek een echte kwelling voor de bezoekende defensie. Na 14 minuten had de speler nog twee kansen versierd en een strafschop uitgelokt. Die penalty werd door Levchenko feilloos omgezet.

De wedstrijd was nu definitief gespeeld. Groningen kwam er zo nu en dan nog aardig uit, maar veel leverde dat niet op. Utrecht zat er compleet onder door waardoor er van een wedstrijd geen sprake meer was. Tien minuten voor tijd mocht van Dijk nog vanop 11 meter de eerredder voorbij Roorda schieten.

FC Groningen mag zo naar de UEFA-beker, terwijl Utecht met Vitesse moet uitmaken wie volgend seizoen in de Intertoto mag aantreden.