Speeldag: Finale
Stadion: Koning Boudewijnstadion
Club Brugge dan toch Europa in na winst
Dirk Pieters

Club Brugge is er dan toch in geslaagd om Europees voetbal af te dwingen. De ploeg van Cedomir Janevski won met 1-0 van Standard in een goed volgelopen Koning Boudewijnstadion. Ishiaku zorgde al vroeg in de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In de eerste helft speelde Club Brugge een goede partij en ook na de rust kon het stand houden tegen een moedig Standard.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Jovanovic, maar doelman Stijn Stijnen kwam alert tussen en voorkwam een vroeg doelpunt. Ook Club Brugge stak enkele minuten later de neus aan het venster, maar Clement kopte de bal centimeters naast. Het was een leuk begin met enkele pittige duels. Na de kopkans van Clement was het vier minuten later wel raak. Balaban kreeg de bal tot bij Ishiaku die de 1-0 op het bord kopte. Standard kreeg een klap en leek die niet snel te boven te komen. Het was Club Brugge dat nu het initiatief nam en opnieuw kreeg Ishiaku een mooie kans. De Nigeriaan trapte de bal knullig naast aan de tweede paal. Op slag van rust stond het bijna 1-1, maar doelman Stijnen hield zijn ploeg recht. Eerst was hij alert op een poging van Jovanovic en meteen daarna had de goalie een schitterende redding in huis op het schot van Witsel en zo bleef het 1-0.

In de tweede helft werd de wedstrijd nog heviger. De opstootjes volgenden elkaar op en de eerste gele kaarten kwamen er aan. Zowel Fellaini, Blondel als Defour kregen geel. Iets voor het uur schreeuwde Jovanovic om een strafschop. De aanvaller ging neer over het been van Valgaeren, maar Vervecken floot niet tot grote woede van Preud’homme die zich even liet gaan. De trainer werd zelfs naar de tribune verwezen.

Enkele minuten later ontsnapte blauw-zwart opnieuw aan de gelijkmaker, maar Fellaini kopte nipt over. In de slotfase gingen de Rouches nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar de verdediging van Club Brugge liet zich niet vangen zoals eerder in de competitie. De ploeg van Janevski hield stand en mag zo toch nog Europa in na een zeer verdiende 1-0 overwinning tegen Standard. [TH]