Speeldag: Supercup
Stadion: Wembley
Man. Utd. pakt eerste prijs na strafschoppen
Kristof Blomme

Manchester United heeft de Community Shield, de Engelse supercup, aan de prijzenkast toegevoegd. De wedstrijd tegen Chelsea eindigde op 1-1, waarna strafschoppen voor de beslissing zorgden.

Bij Manchester United waren Scholes en Neville out. Nieuwkomers Hargreaves en Anderson behoorden niet tot de selectie. Bij Chelsea waren Terry en Drogba er niet bij. Nieuwkomers Ben Haim en Malouda begonnen in de basis.

De beginfase van de partij had weinig om het lijf. Pas na twintig minuten kwam United voor het eerst dreigen. Een schot van Giggs week af op Cole en ging over. Tien minuten voor de pauze kwamen de Mancunians op voorsprong. Evra vond Giggs voor doel, die beheerst binnentrapte. Vlak voor de rust was alles weer te herdoen. Cole kreeg de bal tot bij Malouda, die Brown goed afhield en met zijn linker knap afwerkte.

Na amper vijf minuten in de tweede periode moest ook Malouda afhaken met een blessure. Kopzorgen dus voor Mourinho. Uiteindelijk kwamen Pizarro en Sidwell nog op het veld namens Chelsea. Nani kwam in de ploeg bij Manchester United. In de tweede helft was er, mede door de vele wissels, nog weinig opwinding, waardoor de match afstevende op strafschoppen. Van der Sar had op de eerste poging van Pizarro meteen een knappe redding in huis. Ook de strafschoppen van Lampard en Wright-Philips werden gepareerd door de Nederlander. Ferdinand, Carrick en Rooney scoorden wel, waardoor Manchester United de eerste trofee van het seizoen pakte.