Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Standard wint ruim bij Zulte Waregem
Kristof Blomme

Standard is overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Rouches wonnen op het veld van Zulte Waregem met 1-4.

Zulte Waregem begon snedig aan de partij. Vooral nieuwkomer Leye toonde zich actief. Een eerste poging werd door Onyewu in hoekschop gewerkt, de volgende kans trapte hij naast. Na twintig minuten kwam Standard voor het eerst opzetten. Een hoekschop werd door Onyewu op doel gekopt, maar Meert kon de bal van de lijn keren. Twee minuten later ging Triantafilidis in de fout. Jovanovic kwam oog in oog met De Vlieger, maar die hield zijn doel schoon. Na een halfuur werd een voorzet van Defour door Meert met de arm gekeerd in het strafschopgebied. Efong Nzolo legde de bal niet op de stip. Tien minuten voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Het leer kwam voor de voet van Jelavic, die de kans niet onbenut liet. Luttele minuten later was alles te herdoen. Fellaini kopte een voorzet knap voorbij De Vlieger. De laatste mogelijkheid was nog voor Toama. De poging van de Israëliër werd van de lijn gekeerd.

De tweede helft was pas begonnen of Standard kwam op voorsprong. Onyewu kopte een hoekschop via de onderkant van de lat tegen de touwen. Kort daarna leek Zulte Waregem helemaal uitgeteld. Sankaré stuurde De Camargo ongewild weg met een te korte terugspeelbal. De aanvaller nam het cadeau in dank aan en lepelde de bal over de thuisgoalie. De match bleef aangenaam om volgen. Reina knalde een vrije trap tegen de kruising. Dury probeerde de bakens nog te verzetten met Matthys, Ferreira en Barrios, maar Standard controleerde de partij. Zeven minuten voor affluiten werd het nog 1-4. Een schot van De Camargo werd gekeerd door De Vlieger, maar Witsel trapte de rebound binnen.