Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Anderlecht doet het opnieuw zuinig
Thomas Dubois

Anderlecht heeft ook z’n tweede wedstrijd in dit nieuwe seizoen gewonnen. Ook dit keer hield paars-wit het bij een zuinige zege op eigen terrein tegen Lokeren. Het was Mémé Tchité die tien minuten voor tijd de ban brak met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lokeren kwam naar het Astridpark met de bedoeling om de rangen gesloten te houden, Leekens opteerde hierbij voor slechts één spits: Tambwe. Het thuispubliek kreeg het debuut van Polak, Pareja stond in de ploeg in plaats van de geblesseerde De Man. Anderlecht begon goed aan de wedstrijd. Het trok meteen naar voor en dat resulteerde in enkele kansjes. Al na drie minuten kon Hassan uithalen, maar Copa redde de meubelen. Verder vielen er nog pogingen te noteren van Biglia en opnieuw Hassan. Op het kwartier haalde nieuwkomer Polak uit, zijn schot zoefde naast. Lokeren moest zich beperken tot verdedigen. Pas op het halfuur kreeg het een eerste kansje via Overmeire. Anderlecht kreeg nog enkele kansen kort voor rust, maar Copa stond pal en zorgde voor de 0-0 ruststand.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Anderlecht trok naar voor in de hoop te kunnen scoren. Deschacht was de eerste die met een deftige poging uitpakte, opnieuw stond Copa in de weg. Een kwartier voor tijd viel er nog een serieuze poging te noteren van Boussoufa. Zijn poging op vrije trap werd uit doel gehouden door de Ivoriaanse doelman. Vijf minuten later was het dan toch raak. De ingevallen Mpenza kon de actie maken en had maar af te leggen naar Tchité die niet twijfelde en scoorde. Anderlecht wint zo verdiend van Lokeren, maar het moest er lang voor zwoegen. Lokeren stelde zich stug op en had vooral geluk dat Copa in goeie doen was.