Stadion: Jules Ottenstadion
Gent vernedert Genk
Mathieu De Coensel

Vanmiddag mochten de Buffalo's Genk ontvangen in het Jules Ottenstadion. Genk had nog wat goed te maken na de Europese uitschakeling eerder deze week. Beide ploegen wonnen wel hun eerste competitiewedstrijd.

Het was Gent dat de wedstrijd controleerde. De eerste grote kans kwam via Olufadé, die eerst probleemloos zijn man uitschakelde en dan een voorzet-schot op de lat afleverde. De tweede grote kans liet ook niet lang op zich wachten. Olufadé met een voorzet tot bij Zewlakow, maar de bal was net buiten zijn bereik. Uiteindelijk was het dan toch raak voor Gent. Gillet met een voorzet tot bij Grncarov, die de bal voorbij Bailly in doel kopte, 1-0 voor de thuisploeg.

In de tweede helft is het toch even gevaarlijk voor Gent. Doelman Jorgacevic moest ver uitkomen om een bal onschadelijk te maken, de bal belandde echter bij Vrancken, die het met een lobje probeerde vanaf het middenveld, net over het Gentse doel. Toch bleef Gent de wedstrijd controleren. Na een Gentse hoekschop kreeg Genk de bal niet weg, Zewlakow profiteerde en trapte de 2-0 binnen.

Gent bleef jagen en dat wierp zijn vruchten af. In de 65e minuut verzilverde Grégoire een vrije trap, 3-0 en Grégoire is daardoor voorlopig topschutter. Amper twee minuten later hing de 4-0 al tegen de netten, deze keer een doelpunt van Olufadé via de onderkant van de lat.

Het schouwspel bleef maar duren en een zwak Genk kende geen verhaal tegen het ijzersterke Gent, dat van geen ophouden wist. Vlak voor tijd kon invaller Azofeifa ook nog de 5-0 binnentrappen.

Opnieuw een zware klap voor Genk, want het ging vandaag kansloos onderuit tegen het Gentse geweld. Gent doet een schitterende zaak. Het heeft een zes op zes op zak en reeds negen doelpunten op amper twee wedstrijden weten te scoren. [AN]