excExcelsior
tweFC Twente
0-2
70' Blaise N'Kufo (pen)
Datum: 18/08/2007 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Woudestein
N'Kufo is van onschatbare waarde
Jimmy Wouters

FC Twente is de openingswedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen. De Tukkers gingen op Woudestein met 0-2 winnen van Excelsior Rotterdam.

In een erg gezapig duel was het FC Twente dat het spel bepaalde. De ploeg uit Enschede had het meeste balbezit, maar zette dat overwicht niet om in een ruime tussenstand. De ploeg kende onder meer ook pech dat de lat tot twee maal toe in de weg stond.

Overigens moest Twente niet al te fel doorduwen om Excelsior opzij te zetten. Na 10 minuten opende Blaise N'Kufo via de onderkant van de lat de score. De Rotterdammers hanteerden vervolgens dezelfde tactiek als vorig seizoen. Ze lieten de bezoekers komen en hoopten via een snelle tegenstoot aan een doelpunt te geraken.

Excelsior kon wel enkele keren doelman Boschker bedreigen, maar de doelman liet zich niet opzij zetten. Twintig minuten voor tijd besliste dan Blaise N'Kufo vanop de stip de wedstrijd.