Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Veltins-Arena
Schalke vloert Dortmund in derby
Philippe Crols

Schalke 04 heeft in eigen huis haar eerste zege van het seizoen geboekt. Het toonde zich in de derby sterker dan Dortmund. De bezoekers verloren met 4-1 en hebben nog een punt verzameld.

Schalke greep Dortmund meteen bij de keel en Kuranyi was heel dicht bij de 1-0. Lang moest de thuisploeg echter niet wachten op de openingsgoal. Bordon kopte een vrijschop na nog geen tien minuten in doel. Klimowicz was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar Schalke was wel beter en verdubbelde na een halfuur de voorsprong. Pander schoot een vrijschop in doel. De 2-0 was ook de ruststand.

De tweede helft begon gelijkopgaand, maar iets voor het uur leek de partij beslist te zijn. Asamoah had toen de 3-0 binnengekopt. Even later gaf invaller Valdez de bezoekers toch weer hoop. Hij zorgde voor de 3-1, maar een echte vuist kon Dortmund niet meer maken. In de slotfase moest Dortmund de kelk nog tot op de bodem ledigen. Eerst maakte Kuranyi er nog 4-1 van en wat later mocht Kruska nog met rood naar de kant.