Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Anderlecht verliest eerste punten op Dender
Bart Hermans

Dender heeft zaterdag de eerste grote stunt van het seizoen gerealiseerd. De neofiet speelde knap 2-2 gelijk tegen landskampioen Anderlecht. Voor Dender scoorden Destorme en Munyaneza, voor de bezoekers Hassan en Boussoufa.

Bij de thuisploeg waren Derijck en Juan Mariano speelgerechtigd, zij kwamen in de plaats van Dufoor en Neels. Bij Anderlecht begon Van Damme op de bank. Anderlecht was het eerst gevaarlijk via een corner maar Wasilewski kopte naast. De volgende kans voor de bezoekers was wel raak, Hassan kreeg de bal buiten de zestien en besloot direct zijn kans te wagen. De bal verdween achter een kansloze Lemmens

Iets na het kwartier kreeg Anderlecht een vrijschop na een fout op Polak. Boussoufa nam deze vrije trap perfect en knalde zo de 0-2 op de bordjes. De reactie van Dender bleef aanvankelijk uit maar in de 23e minuut kwam het er toch van. Derijck recupereerde de bal en speelde Destorme aan, deze twijfelde niet en schoot 1-2 in doel. De wedstrijd verliep daarna evenwichtig en rond het half uur staken de Brusselaars de neus nog eens aan het venster. Tchité schoot net naast na een één-twee met Mpenza. Een vijftal minuutjes voor de rust kon Destorme zich mooi doorzetten op het middenveld en de snelle Munyaneza lanceren. Die twijfelde niet en schoof de bal voorbij een kansloze Zitka. Dender boog een vroege 0-2 nog voor de rust om in een 2-2.

Tchité kon aan de overkant nog wel eens vrij inkoppen maar deze kopbal ging naast. Er werd gerust bij een 2-2 gelijke stand.

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. De eerste echte grote kans van de tweede helft was voor Munyaneza. Hij werd op snelheid gelanceerd maar kon Zitka niet verschalken. Aan de overkant kon Boussoufa op links doorgaan maar zijn voorzet werd door Mpenza overgekopt. Veel kansen konden we niet noteren in het eerste deel van de tweede helft. De ingevallen Legear testte Lemmens met een schot maar de 32-jarige doelman ging goed plat. Even later was Legaer weer gevaarlijk maar zijn kopbal werd gemakkelijk gepakt door Lemmens. Een paar minuten voor tijd was Sylla nog dicht bij de 3-2 maar Zitka kon de Fransman het scoren beletten. Aan de overkant kopte Juhasz na een vrije trap nipt over. De eindstand was 2-2.

Dender pakt zo op de derde speeldag zijn eerste punt in eerste klasse tegen de uittredende landskampioen. Anderlecht moet de rol vooraan voorlopig lossen en haalt een zeven op negen. [AN]