Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Vijverberg
Monsterscore voor Ajax
Jimmy Wouters

Ajax is met groot vertoon aan de competitie begonnen. De Amsterdammers maakten brandhout van promovendus De Graafschap: 1-8.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Slavia Praag kondigde de trip naar de Vijverberg zich niet aan als een zondagswandeling. Toch pakte het anders uit.

Ondanks de monsterscore had Ajax het in de aanvangsfase knap moeilijk met het stugge spel van De Graafschap. In het eerste halfuur ontbeerde het de club aan creativiteit en tempo. Vervolgens nam het koningskoppel Suàrez - Huntelaar de ploeg op sleeptouw. Na 36 minuten wist Huntelaar dan toch de score te openen.

Niet veel later mocht Suàrez op aangeven van Huntelaar zijn eerste doelpunt in het Ajax-shirt scoren. Die doelpunten deden de Amsterdammers deugd, want de ploeg begon veel vrijer te voetballen.

Na rust maakte Hedwiges Madure er al snel 0-3 van, waardoor de wedstrijd helemaal gespeeld was. De Graafschap kon niet anders doen dan lijdzaam toezien hoe de terugkeer in de Eredivisie op een afknapper dreigde uit te draaien.

Maduro, Bakircioglu en Huntelaar maakten er al snel 0-6 van. Met nog 20 minuten te spelen, kon de wedstrijd dus een groot Ajax- feest worden. Toch kon De Graafschap via een doelpunt van De Groot nog voor een eerreddend doelpunt zorgen.

In de absolute slotminuten van de wedstrijd maakte Huntelaar het feestje dan nog compleet door met twee treffers de eindstand op 1-8 te zetten.