Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kasteel
Swerts bezorgt Vitesse drie punten
Jimmy Wouters

Vitesse heeft een nakende crisis weten te ontwijken. De ploeg uit Arnhem won, zij het moeizaam, met 1-2 bij Sparta Rotterdam.

Na een voorbereiding die niet echt vlekkeloos verlopen is, begon Vitesse ook vrij mat aan de wedstrijd. Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam dan ook na 20 minuten verdiend op voorsprong na een doelpunt van Dissels. Gaandeweg de eerste periode kwam Vitesse wat beter in de wedstrijd maar echt gevaarlijk was de ploeg niet.

Sparta zal zich na afloop wel beklaagd hebben dat het de marge bij rust slechts bij één doelpunt hield, want na de herneming kwam Vitesse meer opzetten.

Sparta ging nog wel op zoek naar een tweede doelpunt, maar de bezoekers werden toch gevaarlijker. Uiteindelijk kwam de ploeg dan ook een kwartier voor tijd via Remco van der Schaaf langszij. Vijf minuten voor affluiten ging Vitesse zelfs met de drie punten lopen. Met een prachtig schot maakte Gill Swerts een einde aan negen maanden revalidatie. [AN]