Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jules Ottenstadion
Zulte Waregem troggelt Gent punten af
Mathieu De Coensel

In een goed gevuld Jules Ottenstadion stond zaterdagavond de wedstrijd tussen Gent en Zulte Waregem op het programma. Zulte Waregem had al enkele goede herinneringen aan het Jules Ottenstadion, maar de Buffalo's stonden nog met het maximum van de punten.

Maar Gent heeft het lastig met een sterk georganiseerd Zulte Waregem. In de eerste helft was het dan ook een laag tempo. Gent bracht het betere voetbal, maar Zulte Waregem liet ze ook niet te ver komen en speelde op de counter. En het zijn de bezoekers die op voorsprong komen, Mbaye Leye kon de 0-1 binnenkoppen na een mooie voorzet van Tim Matthys. Gent stond hiermee voor het eerst dit seizoen op achterstand en moest dus nu voluit gaan. Maar Zulte Waregem liet Gent de kans niet om mooi voetbal te brengen door hun sterke organisatie. Na veel proberen lukte Gent dan toch eens voorbij het bezoekende blok te geraken, Grégoire kopte de bal voorbij doelman De Vlieger, 1-1.

In de tweede helft wijzigde het spel nauwelijks. Gent probeerde te komen maar wist niet goed hoe, en speelde vaak te slordig of onoplettend om tot echte kansen te komen. Uiteindelijk lukte hen toch een schot op doel via Foley en Olufadé, maar De Vlieger stond paraat. Naarmate de tweede helft vorderde, werden de Gentenaars zenuwachtiger en probeerde Zulte Waregem toch iets meer te voetballen. Met tot gevolg een grote kans voor een sterk spelende Leye, maar deze keer stond doelman Jorgacevic in de weg.
De Buffalo's forceerden nog een slotoffensief met een grote kans voor Gillet, maar eerst kon De Vlieger de bal wegboksen en in de rebound trapte Gillet over de bal. Ook een late vrije trap van de Buffalo's leverde geen verder doelgevaar meer op.

Zo verliest Gent zijn eerste punten van het seizoen tegen een goed georganiseerd Zulte Waregem. Gent laat Standard over zich heen wippen in het klassement, ook Club Brugge kan dat nog doen. Zulte Waregem neemt een punt mee en keert tevreden huiswaarts.