Stadion: Willem II Stadion
Sparta op het nippertje naast Willem II
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam heeft ietwat op een diefje een punt meegenomen bij Willem II. De Tilburgers waren de betere ploeg en lieten verzorgd voetbal zien, maar Sparta toonde veerkracht en kwam alsnog langszij.

Na een half uur spelen zag het niet naar uit dat Sparta iets zou overhouden aan de wedstrijd met Willem II. De thuisploeg speelde sterk en liet bij vlagen bijzonder gecombineerd voetbal zien. Het was dan ook niet onlogisch dat de ploeg na 30 minuten al met 2-0 op voorsprong stond. Anouar Hadouir opende met een fraai afstandsschot en Boutahar verdubbelde even later de voorsprong.Nog voor rust kwam Sparta terug in de wedstrijd. Na mistasten van doelman Kenneth Vermeer kon Charles Dissels voor de 1-1 zorgen.

Die aansluitingstreffer gaf Sparta de nodige moed om op zoek te gaan naar de geljkmaker. Desondanks was gedurende de tweede periode de 3-1 veel dichter bij dan de 2-2. Zo belandde ondermeer een schot van El Hamdoui nog op de paal.

Twee minuten voor tijd stond de Tilburgse defensie te slapen waardoor Darryl Roberts simpel voor de 2-2 kon zorgen. [AN]