Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Arke Stadion
Caluwé kan wel scoren voor Utrecht
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft ietwat verrassend een puntje weggekaapt bij FC Twente. Het werd in het Arke-Stadion 2-2 dankzij een doelpunt van Tom Caluwé.

Utrecht begon met enige aankoop, Kevin Vandenbergh, op de bank. Dat deerde Utrecht niet om de score te openen. Halverwege de eerste periode bracht Broerse zijn ploeg via een vrije trap op voorsprong.

FC Twente voerde vervolgens het tempo op en kreeg ook kansen. De beste was voor Denneboom, maar Vorm hield de kopbal keurig uit het doel. Vijf minuten voor rust moest hij zich toch gewonnen geven nadat N'Kufo een penalty mocht nemen na een fout op Heubach.

De Tukkers bleven ook na de herneming de betere ploeg. Luttele minuten na de pauze kon Orlando Engelaar totaal ongehinderd zijn ploeg op voorsprong schieten. Tien minuten later bracht Tom Caluwé op aangeven van Sanmartean weer op gelijke hoogte.

Twente was vervolgens wel de betere ploeg, maar slaagde er niet meer in de drie punten thuis te houden.