Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Akpala bezorgt Charleroi de overwinning
Kristof Blomme

Charleroi heeft op het veld van Sint-Truiden een gemakkelijke overwinning geboekt. De Karolo's wonnen met 1-3. Joseph Akpala tekende voor de drie bezoekende treffers.

De eerste mogelijkheid van de partij was voor de thuisploeg. Chimedza trapte knap op doel, maar Laquait tikte de bal onder de lat weg. Op het kwartier kwam Charleroi voor het eerst dreigen. Camus probeerde van ver, maar Boeckx was bij de pinken. Net voor het halfuur haalde Ciman Coulibaly neer in het strafschopgebied. Delorge faalde echter vanaf elf meter. Vijf minuten voor de rust was het wel raak aan de overkant. Smolders bediende Akpala, die oog in oog met Boeckx voor de openingstreffer tekende. Ook de thuisploeg kreeg nog één goede kans. Een voorzet van Vreven werd door Sishuba net naast getikt.

De tweede helft was pas aan de gang of Charleroi verdubbelde de voorsprong. Op aangeven van Christ was het opnieuw Akpala die scoorde. Na een uur kwam nieuwkomer Beslija op het veld bij de Kanaries. Hij probeerde het met een schuiver, maar die miste doel. Enkele minuten later kwam een andere invaller N'Dri oog in oog met Boeckx. De aanvaller liet de derde treffer liggen. Nadat Vreven nog een rood karton zag leek de match helemaal gespeeld. Uiteindelijk konden de bezoekers nog een derde keer scoren, andermaal via Akpala. In de slotminuten zorgde invaller Dreesen voor de eerredder.