Speeldag: Speeldag 3
Stadion: DSB Stadion
AZ kent geen problemen met Excelsior
Jimmy Wouters

AZ heeft zonder zich echt moe te moeten maken met 3-0 gewonnen van Excelsior Rotterdam. De bezoekers waren simpelweg niet bij machten om de Alkmaarders het leven zuur te maken.

AZ wilde vandaag tegen de Rotterdammers revanche nemen voor de gemiste titel van afgelopen seizoen. Die gemiste kans werd nu duidelijk rechtgezet. De ploeg was van start af aan heer en meester in een wedstrijd de meer weg had van een kat en muis spelletje.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong. Kemy Agustien zorgde met een mooi schot voor de bevrijdende treffer. AZ bleef gewoon de wedstrijd domineren en vlak voor rust bracht Gretar Steinsson zijn ploeg met een prachtig hakje op een dubbele voorsprong.

AZ speelde vervolgens op reserve en kwam desondanks nooit in de problemen. Zonder er echt voor te gaan kwam de ploeg nog op 3-0 dankzij een doelpunt van Demy de Zeeuw. Uiteindelijk kreeg Pellè nog twee dikke kansen op de 4-0, maar een vierde treffer bleef uit.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]