Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: De Kuip
Feyenoord heeft als enige het maximum

Feyenoord staat momenteel alleen aan de leiding. De Rotterdammers tellen na de 2-0 overwinning tegen Willem II nog als enige het maximum van de punten. Enkel Ajax en Vitesse kunnen, indien ze vandaag winnen, nog langs de Rotterdammers komen.

Feyenoord had genoeg aan een helft om de bezoekers uit Tilburg de baas te kunnen. Het duurde enige tijd vooraleer Feyenoord op toeren kwam. Pas na een half uur spelen vonden de Rotterdammers een opening in de stugge Tilburgse defensie. Op aangeven van Sahin opende Bruins met een mooie volley de score. Vlak voor rust maakte Roy Makaay er dan 2-0 van.

In de tweede helft werd Feyenoord minder dwingend en speelde de ploeg erg nonchalant. Hierdoor kreeg Willem II de kans om beter in het spel te komen. Op het uur verzuimde Said Boutahar vanop de stip de uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen om te zetten. Beide ploegen probeerden vervolgens nog op zoek te gaan naar een treffer, maar veel doelgevaar vloeide niet meer voort uit hun acties. [AN]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]