Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Amsterdam ArenA
Eerste puntenverlies voor Ajax
Jimmy Wouters

Na de uitschakeling voor de Champions League moet Ajax opnieuw een tegenslag verwerken. De Amsterdammers kwamen in de eigen ArenA niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Groningen.

Luis Suarez stond voor aanvang van de partij in de schijnwerpers. De aanvaller ruilde in de zomer na veel commotie Groningen in voor Ajax. Aanvankelijk leek hij ook in deze wedstrijd de hoofdrol op te eisen.

Ajax speelde in de openingsfase vrij machteloos en ongeïnspireerd. Pas na 33 minuten viel er wat te beleven en brak niemand anders dan Luis Suarez de wedstrijd open door met een hard schot doelman Brian van Loo te verschalken.

Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong. Luttele minuten later kopte Marcus Berg een voorzet van Fledderus voorbij Stekelenburg. Ajax kreeg nog één kans om de rust in te gaan met een voorsprong, maar een lage schuiver van Hedwiges Maduro verdween naast het doel.

Groningen kwam het beste uit de kleedkamer en kreeg al vrij vroeg een kans via Marcus Berg. De vervanger van Suarez bij Groningen vond nu echter Stekelenburg op zijn weg. In de zestigste minuut slaagde de Zweed er dan wel in om Stekelenburg voor de tweede keer te verschalken. Nu kopte hij een corner van Paul Matthijs in doel.

Ajax probeerde de situatie nog recht te zetten, maar creëerde nauwelijks gevaar. Zeven minuten voor tijd lukte het dan plots wel. Klaas-Jan Huntelaar redde met een fraai lobje alsnog een punt voor de Amsterdammers. [AN]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]