Speeldag: Speeldag 3
Stadion: De Koel
Belgen beslissen Limburgs doelpuntenfestijn
Jimmy Wouters

Voor het eerst sinds jaren stond er in de Nederlandse Eredivisie nog eens een Limburgse derby op het programma. VVV-Venlo en Roda JC maakten er meteen een spektakelstuk van. Uiteindelijk kwamen de bezoekers uit Kerkrade als winnaar uit de bus: 3-5.

Roda begon het beste aan de partij en toen Andres Oper er na 12 minuten 0-1 van maakte, leken de bezoekers op een simpele overwinning af te stevenen. VVV liet echter niet begaan en antwoordde erg gevat. Zo kwam de ploeg vijf minuten later via Kantelberg langszij. Roda begon defensief te kwakkelen, waardoor Edwin Linssen en Nordin Amrabat voor de 3-1 tussenstand konden zorgen.

De situatie zag er plots bijzonder slecht uit voor Roda JC, maar de ploeg liet zich niet knock-out slaan. Vijf minuten voor rust zorgde Jeanvion Yulu-Matondo met een knap schot ervoor dat de kloof binnen de perken bleef.

Yulu-Matondo's maatje Andres Oper zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker na een scimmage voor doel. Op het uur zorgde Yulu-Matondo met een schuiver voor de nieuwe voorsprong. VVV had al een hoop energie in de eerste helft verpeeld en kon deze achterstand niet meer ombuigen. In de slotfase werd de pil voor de sterkspelende thuisploeg nog wat zuurder dankzij een doelpunt van Dieter Van Tornhout. [AN]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]