Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Jelavic zorgt voor draw tegen Anderlecht
Dirk Pieters

Anderlecht liet verrassend punten liggen op eigen veld. De ploeg van trainer Franky Vercauteren kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Paars-wit kwam wel 2-0 voor, maar gaf in de slotfase deze zege uit handen.

Vercauteren liet ietwat verrassend Polak en Théréau op de bank. Mpenza begon wel aan de wedstrijd. Anderlecht had in de beginfase voortdurend de bal, maar deed daar te weinig mee. Het tempo lag te laag, maar Zulte Waregem wou of kon daar niet van profiteren. Zulte Waregem stak een eerste keer de neus aan het venster op het half uur. Jelavic kopte de bal tegen Zitka aan. In het laatste kwartier drukte Anderlecht het gaspedaal wat dieper in en dat zorgde toch voor de openingstreffer. Hassan zorgde enkele minuten voor de rust dan toch voor de 1-0.

Na rust ging Anderlecht nog dominanter spelen. Mpenza trapte een unieke kans nog op De Vlieger, maar na een fout van D'Haene op Mpenza trapte uitblinker Hassan de strafschop binnen; 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Dat was zonder Zulte Waregem in gedachten, want Essevee kwam meer opzetten. Jelavic zorgde met het hoofd voor de aansluitingstreffer. Er kwam onzekerheid in de verdediging van paars-wit en Zulte Waregem kreeg vertrouwen. Het was Jelavic die in de slotfase opnieuw met zijn hoofd kon raak kon koppen: 2-2.